Over mij

Esmée van Linde-van Hattem

Esmée vann Linde-van Hattem

Psychosomatische oefentherapie

Deze specialisatie heeft mij in het vak en als mens laten groeien. Als oefentherapeut kijk je holistisch naar elke client die binnen komt. Dat wil zeggen dat je kijkt naar het grotere plaatje dan alleen de specifieke locatie van de klacht. Als je psychosomatiek vertaald, dan betekent het “brein en lichaam”. Dat wil zeggen dat ik kijk naar wat er gebeurd in het lichaam, maar ook in het brein. Denk maar eens aan de keer dat je iets moest presenteren en je zweethanden krijgt. Of toen je dacht aan iets lekkers te eten, krijg je toen al meer speeksel in je mond?

Dit kan ook gebeuren wanneer er te veel spanning is of als je niet lekker in je vel zit. Je lichaam reageert erop en omgekeerd. Ik vind het mooi om te kunnen helpen, wanneer het bij iemand zelf niet meer lukt. 

Het mooiste is om te zien dat iemand met een oprechte “het gaat goed” of uitgeruste blik weer bij mij de deur uitloopt. 

 

Over mij

Mijn naam is Esmée van Linde-van Hattem in 2012 ben ik gestart met de opleiding Oefentherapie Cesar. Het mooie aan deze vorm van therapie vind ik het begeleiden van cliënten naar een optimaal houdings- en bewegingspatroon, door het geven van individuele therapie met aansluitende oefeningen en tips om de houding te optimaliseren. Zorgen dat jarenlange klachten afnemen en bewustwording van de houding en beweging zijn voor mij motiverende doelen om samen met u naar te werken.

De specialisatie psychosomatische oefentherapie heeft mij nog meer verdieping gebracht in het werk. Spanning, stress, hyperventilatie of burn-out klachten kom ik dagelijks tegen. Elke client heeft zijn eigen verhaal. Hiernaar luisteren en mijn steentje bijdragen geeft mij veel voldoening.

Met veel plezier werk ik bij Oefentherapie Lunteren en sta ik voor u klaar om gerichte individuele begeleiding te geven. Naast de opleiding Oefentherapie Cesar, ben ik gespecialiseerd psychosomatisch oefentherapeut en heb ik de cursussen Medical Taping en Slaapoefentherapie gevolgd. Ik vind het belangrijk om te blijven leren en cursussen te volgen om mijn kennis te vergroten. 

Mijn opleidingen