Arbeidsgerelateerde klachten & Workshops

Bestaat uw werkdag voornamelijk uit staand werk? Ervaart u vaak last in uw bovenrug, nek, schouders of heupen? Of heeft u personeel dat veel staand werk uitvoert? En wilt u hier graag verlost zijn van pijn en weer gezond en vitaal aan het werk gaan?

Dan is een workshop voor preventief houdings- en beweegadvies iets voor u! Tijdens de workshop krijgt u inzicht in uw beweegpatroon en wordt u zich bewust van uw houding. U krijgt tips om klachten te voorkomen en wat er nodig is om weer gezond aan het werk te kunnen gaan.

Wilt u weten hoe deze workshops eruit kunnen zien en wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor u of uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Wat mijn cliënten zeggen

Donderdag 28 januari hebben wij een hele leuke en leerzame workshop gehad. Het was voor onze houding aangezien we in het kappersvak erg veel staan en snel last krijgen van lichamelijke klachten.

Toen Jeanine bij ons in de salon kwam hing er een ontspannen sfeer. We hebben even een kopje koffie gedronken en daarbij een ronde gedaan van wat onze klachten zijn. Ik zelf heb veel last van nek en schouder. Mijn collega´s hadden ook andere klachten zoals heup en knieën. Eerst nam ze klachten door met mijn collega, wat voor ons ook erg leerzaam was om op te letten. We oefenden bij elkaar, zodat 1 collega ging zitten en de andere kon gaan staan zoals we dat altijd doen. Daarbij kregen we hele goede tips van Jeanine. Ook was ze heel duidelijk met de uitleg zodat we binnen 5 minuten allemaal goed rechtop stonden en al duidelijk verschil merkten. Nadat we hadden gekeken hoe we werkten in de praktijk, had ze gelijk een rij oefeningen voor ons die ze met ons mee deed. Zo was het heel leuk en duidelijk.

Ook vond ik dat ze er duidelijk aandacht aan besteedde en voelde gelijk dezelfde avond een duidelijk verschil! Na afloop heeft ze voor ons in een boekje alle oefeningen getekend en geschreven. Voor ieder een persoonlijk boekje wat ik heel prettig vond. Als korte samenvatting vond ik het een hele ontspannen avond waarbij alle vragen werden beantwoord met een goede oplossing!

Ik was erg tevreden en zou zeker bij haar terug komen! Een echte aanrader dus!

KapsterKapster Salon Style-IngSalon Style-Ing

Ik heb ontzettend veel geleerd in mijn houding: hoe ik het beste kan zitten, lopen, staan enz. Omdat het kappersvak fysiek erg zwaar is, willen ik geen verkeerde houdingen aan leren, waar ik later eventueel last van kunnen krijgen.

Ik merkte dat Jeanine goed keek en kritisch was (wat natuurlijk goed is). Ze liet mij voordoen hoe ik aan het föhnen was en ging mij daarmee helpen hoe ik het beter zou kunnen uitvoeren. Ik moest kijken wat de beste houding was op de kruk. Ook liet ze mij lopen en bekijken wat ik daar aan kon verbeteren.

Ik heb belangrijke oefeningen mee gekregen om iedere de dag mee te beginnen. Ik merk aan mezelf dat ik beter kan bewegen en voor mijn gevoel wat ‘losser’ sta, i.p.v. vast. Ze deed eerst de oefeningen met mij samen zodat ik wist hoe het moet. Uiteindelijk heeft ze een boekje aan ons gegeven met daarin de oefeningen. Ook heeft ze ons een verslag toegestuurd met daarin de specifieke dingen waar we op vast lopen.

Ik heb onwijs veel geleerd en vond het erg leuk om dit te doen. Ze hielp mij goed en ik vind Jeanine erg professioneel overkomen!

KapsterKapster Salon Style-IngSalon Style-Ing

Bijzonder geschikt voor

Mensen met staand werk

Mensen met fysiek zware beroepen