Blog Kinesiotape Lage Rugklachten Auto Cesartherapie Lunteren
Blog Kinesiotape Lage Rugklachten Cesartherapie Lunteren

KinesioTape, niet alleen voor lage rugklachten!

Het zal je niet ontgaan zijn dat de laatste jaren steeds meer sporters zijn beplakt met fel gekleurde tape. Deze fel gekleurde tape (ook wel KinesioTape) wordt steeds populairder. David Beckham, Serena Williams, Lance Armstrong, Novac Djokovic, Mario Balotelli, Tiger Woods zijn enkele bekende topsporters, die zich onder andere laten behandelen met deze tape.

Hoe werkt KinesioTape?

De tape zorgt voor een vorm van drukvermindering tussen de huid en het onderliggende weefsel. Wanneer een elastisch membraan (tape) aangebracht wordt op een elastisch materiaal (huid) is het resultaat vaak een reeks van rimpels in zowel de band en de huid.

Deze rimpels zijn niet altijd direct met het blote oog waar te nemen, omdat dit afhankelijk is van de mobiliteit van het weefsel. Het geeft wel een goed voorbeeld van het mechanisme waarbij de elastische eigenschappen van de tape leiden tot een decompressie tussen de huid en de onderliggende weefsels.

Voorwaardenscheppend voor oefentherapeutische behandelingen

Vele van ons zullen sceptisch zijn over de werking van de tape en het in twijfel trekken, omdat ze vinden dat de positieve effecten toe te schrijven zijn aan placebo-effect.

Anderen – waaronder ikzelf – hebben zelf de vermindering van pijn en verbetering van de prestatie gemerkt na te zijn beplakt met de tape. Iedere dag in de praktijk zie ik clienten, die blij maar ook verbaasd zijn als ik ze met deze tape behandel.  Het is een mooie aanvulling en kan voorwaardenscheppend werken in de actieve oefentherapeutische behandelingen.

KinesioTape wordt bij Oefentherapie Lunteren vaak gebruikt om het onderstaande te bereiken:

  • Vermindering van de pijn
  • Vermindering van de zwelling
  • Verbetering van de houding
  • Verbetering van de functie
  • Snellere terugkeer naar sport of activiteit
  • Verbetering van de (sport)prestaties

Wat kan KinesioTape voor jou betekenen?

Heb je pijnklachten, blessures, inefficiënte houding en lukt het je niet om daarvan af te komen omdat er alleen maar gewerkt is aan symptoom bestrijding en niet aan de oorzaak.  Neem dan eens contact met mij op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Jeanine